Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Wielkanocny schab w ziołach - Intensywny smak mięsa złagodzi sałatka z kiełków i łagodny w smaku czeski knedliczek ;). Danie na ciepło podawać obowiązkowo z czeskim piwem.
Na zimno pasuje świetnie do kanapki w towarzystwie sosu chrzanowego, żółtego sera i pomidorka lub ogóreczka kiszonego.

Wielkanocny schab w ziołach

Dodane przez: smakosz

Czas: 0 minut(y)

Brak oceny








Intensywny smak mięsa złagodzi sałatka z kiełków i łagodny w smaku czeski knedliczek ;). Danie na ciepło podawać obowiązkowo z czeskim piwem. Na zimno pasuje świetnie do kanapki w towarzystwie sosu chrzanowego, żółtego sera i pomidorka lub ogóreczka kiszonego.
więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Lewa czę?ć h1.

Sposoby na ubicie piany z białek

Prawa czę?ć inputa.

Do upieczenia babki czy sernika potrzebne nam jest często białko ubite na sztywno. Pianę ubija się szybciej i łatwiej, jeśli białko jest mocno schłodzone a w większości przepisów kulinarnych, na przykład na babkę, jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Jak sobie poradzić z tą sprzecznością? Można oczywiście wcześniej oddzielić białka od żółtek i schłodzić je w lodówce. Ale najczęściej nie mam na to czasu, dodaję, więc do piany, w czasie ubijania, łyżkę lub dwie lodowatej wody, albo wręcz pokruszony lód. Piana ubija się też szybciej, gdy dodamy do niej szczyptę soli.

Komentarze:

Patent z solą polecała mi moja Babcia - sprawdziłam go i działa :)
Dodane przez: blogini.eu, 2012-07-20 10:39:42

Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin