Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Sałatka 1000 Wysp - Sałatka świetnie smakuje z ciepłymi grzankami posmarowanymi cienko masłem

Sałatka 1000 Wysp

Dodane przez: blogini.eu

Czas: 15 minut(y)

Brak oceny








Sałatka świetnie smakuje z ciepłymi grzankami posmarowanymi cienko masłem
więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Lewa czę?ć h1.

Słono słodkie smaki?

Prawa czę?ć inputa.

Jeśli zastanowicie się nad tym, czym różnią się potrawy między sobą i dlaczego jedne są lepsze od drugich dojdziecie z pewnością do takiego samego wniosku, co ja. Najważniejsze jest przyprawienie potrawy. Najprostsza potrawa dobrze doprawiona staje się królewskim daniem, ale co to znaczy dobrze doprawiona. W większości przepisów kulinarnych znajdujemy określenie sól i pieprz „do smaku”. Czyli ile? Często spotykam się z takim pozornie naiwnym pytaniem. Ja sama, hołduję zasadzie małych kroków. Lepiej doprawiać potrawę małymi porcjami, bo potrawę dosolić zawsze można a przesoloną zupę odratować trudniej. Moi goście często są zaskoczeni, że dodaję cukier, do takich potraw jak sosy, mięsa czy surówki jednak zbalansowanie smaku słonego ze słodkim pozwala na uzyskanie bardzo ciekawego połączenia, które najczęściej w konsekwencji bardzo im smakuje. Gotowanie bez sztywnego trzymania się przepisów kulinarnych, może być dobrą zabawą.

Komentarze:

Ten tekst nie ma jeszcze komentarzy. Możesz być pierwszy(a).

Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin