Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Pyszny tort w 15 minut - Pyszny tort na gotowych spodach Dan Cake, wykonany według przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Dworu Korona Karkonoszy. Film z przygotowania deseru dostępny na stronie: http://www.youtube.com/watch?v=MHBgBxAizk4.

Pyszny tort w 15 minut

Dodane przez: Gastrosfera

Czas: 15 minut(y)

Brak oceny








Pyszny tort na gotowych spodach Dan Cake, wykonany według przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Dworu Korona Karkonoszy. Film z przygotowania deseru dostępny na stronie: http://www.youtube.com/watch?v=MHBgBxAizk4.
więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Lewa czę?ć h1.

Mój sposób na pyszny sernik

Prawa czę?ć inputa.

Nie wiem jak wy, ale ja chętnie gromadzę nowe przepisy. W Internecie jest ich niemało, ale dziś postanowiłam podzielić się nie tylko sernikiem, ale swoimi sekretami kulinarnymi, które sprawiają, że jest szczególnie pyszny. Do upieczenia sernika, potrzebne nam będzie 8jaj, kostka masła, kilogram sera, szklanka cukru, 2-3 ziemniaki i bakalie. Jak widać przepis niby normalny, ale o szczególności tego wypieku decydują ziemniaki, które nie zmieniają smaku sera ale utrzymują jego wilgotność, przez co ciasto jest delikatne i „soczyste”. Traktuję ten sernik, jak ciasto świąteczne, mimo że nie jest drogie w wykonaniu. Gdy zdarza mi się, kupić ser, który jest zbyt mało odciśnięty i jest bardzo wilgotny zamiast ziemniaków dodaję do ciasta pół szklanki kartoflanki. Jeśli lubicie wypieki z bakaliami, można do niego dodać rodzynki, orzechy i kandyzowaną skórkę pomarańczy a wierzch posypać płatkami migdałów.

Komentarze:

Ten tekst nie ma jeszcze komentarzy. Możesz być pierwszy(a).

Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin