Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Aksamitny sos szpinakowo-serowy - Smaczny i prosty dodatek do każdego rodzaju makaronu.

Aksamitny sos szpinakowo-serowy

Dodane przez: blogini.eu

Czas: 20 minut(y)

Brak oceny








Smaczny i prosty dodatek do każdego rodzaju makaronu.
więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Polecamy książki:

Więcej książek kulinarnych na Septem.pl
Lewa część h1.

Dodatki

Prawa część inputa.

Kotlety sojowe jak schabowe

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  0 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • jaja: 1 szt.
  • bulion: 1.5 l.
  • panierka do kotletów: 1 opak.
  • kotlet sojowy: 1 opak.

Dodane przezsmakosz, 2012-03-02 17:50:33

Duszony szpinak w sosie serowym

Porcja  porcja dla 3 osób

Czas  20 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • szpinak - całe liście: 0.5 kg.
  • ser lazur: 2 kstk.
  • śmietana słodka: 250 ml.

To pyszne danie przekona wszystkich, którzy "nie lubią" szpinaku do zmiany zdania. Doskonale pasuje zarówno do makaronu, ryżu jak i ziemniaków.

Dodane przezblogini.eu, 2012-01-03 08:43:07

Pasta z suszonych pomidorów i bazyli

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  10 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • pomidory suszone w oliwie: 1 sł.
  • bazylia w pęczku: 1 pęcz.
  • ser żółty: 100 g.

Pasta pasuje świetnie zarówno do makaronów, jak i do pieczywa lub po dodaniu większej ilości oliwy z oliwek dodaje charakteru sałatce.

Dodane przezblogini.eu, 2011-12-04 17:28:46

Aksamitny sos szpinakowo-serowy

Porcja  porcja dla 3 osób

Czas  20 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • czosnek: 1 ząbk.
  • ser lazur sałtkowy: 2 kstk.
  • szpinak: 1 opak.
  • pieprz ziołowy
  • sól ziołowa
  • kminek mielony

Smaczny i prosty dodatek do każdego rodzaju makaronu.

Dodane przezblogini.eu, 2011-12-04 17:04:25

Sos pomidorowy

Porcja  porcja dla 2 osób

Czas  15 minut(y)

ocena: 6

Więcej

Składniki:

  • bazylia: 1 szczypta
  • oliwa z oliwek: 1 łyż.
  • puree pomidorowe: 1 pusz.

Prosty sos pomidorowy, znakomity do wielu różnych dań.

Dodane przezadmin, 2011-04-14 23:01:11

Chipsy buraczane - Zdrowa przekąska m.in. na wieczór filmowy

Chipsy buraczane

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  0 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • buraki czerwone: 1 kg.
  • sok z pomarańczy

Zdrowa przekąska m.in. na wieczór filmowy

Dodane przezblogini.eu, 2012-07-20 10:37:05

Domowe chipsy - Pyszne chipsy można zrobić nie tylko z ziemniaka, ale też z buraka, marchwi lub innego warzywa, które da się pokroić w plasterki.

Domowe chipsy

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  0 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • ziemniaki: 5 szt.
  • sok cytrynowy
  • sól ziołowa
  • olej do smażenia

Pyszne chipsy można zrobić nie tylko z ziemniaka, ale też z buraka, marchwi lub innego warzywa, które da się pokroić w plasterki.

Dodane przezsmakosz, 2012-02-18 13:58:14

Glazurowana marchewka -

Glazurowana marchewka

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  20 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • marchewka drobna: 1 kg.
  • masło: 3 łyż.
  • cukier kryształ: 3 łyż.
  • natka pietruszki

Dodane przezblogini.eu, 2011-12-15 19:22:00

Glazurowana marchewka na wielkanocny obiad -

Glazurowana marchewka na wielkanocny obiad

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  20 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • marchewka drobna: 1 kg.
  • masło: 3 łyż.
  • cukier kryształ: 3 łyż.
  • natka pietruszki

Dodane przezblogini.eu, 2012-04-05 08:24:25

Grzanki z bułki - Grzanki z bułki są świetnym dodatkiem do barszczu białego, lub żurku. Smakują z nimi o wiele lepiej.

Grzanki z bułki

Porcja  porcja dla 4 osób

Czas  20 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • bułka czerstwa: 1 szt.
  • masło: 4

Grzanki z bułki są świetnym dodatkiem do barszczu białego, lub żurku. Smakują z nimi o wiele lepiej.

Dodane przezanonim, 2011-04-17 22:50:08

Kanapkowa pasta drobiowa  -

Kanapkowa pasta drobiowa

Porcja  porcja dla 3 osób

Czas  10 minut(y)

ocena: 5

Więcej

Składniki:

  • kurczak pieczony: 200 g.
  • cebula słodka: 1 szt.
  • jajko na twardo: 2 szt.
  • masło: 3 łyż.

Dodane przezblogini.eu, 2011-12-04 17:46:58

Kanapkowa pasta kiełkowa - Im więcej rodzajów kiełków tym pasta smakuje lepiej.

Kanapkowa pasta kiełkowa

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  0 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • majonez: 2 łyż.
  • śmietana kremówka: 2 łyż.
  • twarożek chudy dobrej jakości: 300 g.
  • natka kolendry: 1 łyż.
  • natka pietruszki: 1 łyż.
  • natka bazylii: 1 łyż.
  • kiełki: 4 łyż.
  • sok pomidorowy: 2 łyż.

Im więcej rodzajów kiełków tym pasta smakuje lepiej.

Dodane przezsmakosz, 2012-02-19 17:25:57

Kanapkowa pasta makrelowa -

Kanapkowa pasta makrelowa

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  10 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • makrela wędzona: 200 g.
  • majonez: 3 łyż.
  • cebula szalotka: 1 szt.
  • jabłko słodkie: 1 szt.

Dodane przezblogini.eu, 2011-12-04 17:55:54

Kompot porzeczkowy - Bardzo pyszny i smaczny kompot:)
Podawać kompot ostudzony, jeśli jest bardzo gorąco, można do każdej szklanki włożyć kostkę lodu.

Kompot porzeczkowy

Porcja  porcja dla 4 osób

Czas  30 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • jabłko: 3
  • porzeczki: 4
  • cukier: 4
  • cukier waniliowy

Bardzo pyszny i smaczny kompot:) Podawać kompot ostudzony, jeśli jest bardzo gorąco, można do każdej szklanki włożyć kostkę lodu.

Dodane przezCooki, 2011-04-18 22:31:25

Kruszonka - Chrupki dodatek do każdego ciasta.
Jeśli kruszonka jest zbyt lepka można dodać więcej cukru i mąki.

Kruszonka

Porcja  porcja dla 0 osób

Czas  0 minut(y)

Brak oceny

Więcej

Składniki:

  • mąka: 1 łyż.
  • cukier kryształ: 1 łyż.
  • masło: 1 łyż.
  • aromat do ciast: 2 krpl.

Chrupki dodatek do każdego ciasta. Jeśli kruszonka jest zbyt lepka można dodać więcej cukru i mąki.

Dodane przezsmakosz, 2012-02-18 19:41:16

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin