Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Schab pieczony w miodzie i musztardzie -

Schab pieczony w miodzie i musztardzie

Dodane przez: blogini.eu

Czas: 120 minut(y)

ocena: 6









więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Polecamy książki:

Więcej książek kulinarnych na Septem.pl
Lewa część h1.

Schab duszony w czerwonym winie z porzeczkami i miodem

Prawa część inputa.

Schab duszony w czerwonym winie z porzeczkami i miodem

Porcja  porcja dla 5 osób

Czas  120 minut(y)

Brak oceny

Kategorie:

Składniki:

Opis:

Fantastycznie kruche, delikatne i soczyste mięsko pasujące świetnie do ziemniaczków, a na zimno uzupełniające pożywną kanapkę.

Czynności:



  1. naciąć schab bez kości
  2. miód płynny zmieszać z musztardą pikantną
  3. posmarować pastą schab bez kości
  4. naczynie żaroodporne posmarować oliwie z oliwek
  5. schab bez kości przełożyć do naczynia żaroodpornego
  6. zalać schab bez kości winem czerwonym wytrawnym
  7. wsypać porzeczkę czarną
  8. dusić do miękkości przez około 2 h w temp. 180 st. C
  9. schab bez kości przewracać na drugą stronę co 40 minut
  10. pod koniec pieczenia zdjąć przykrywkę żeby mięso się zrumieniło

Dodane przez: blogini.eu, 2012-01-08 11:03:41

Recenzje przepisu:

Ten przepis nie otrzymał jeszcze recenzji. Możesz być pierwszy.

Aby dodać recenzję musisz się zalogować.

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin