Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Pasta z suszonych pomidorów i bazyli - Pasta pasuje świetnie zarówno do makaronów, jak i do pieczywa lub po dodaniu większej ilości oliwy z oliwek dodaje charakteru sałatce.

Pasta z suszonych pomidorów i bazyli

Dodane przez: blogini.eu

Czas: 10 minut(y)

Brak oceny








Pasta pasuje świetnie zarówno do makaronów, jak i do pieczywa lub po dodaniu większej ilości oliwy z oliwek dodaje charakteru sałatce.
więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Polecamy książki:

Więcej książek kulinarnych na Septem.pl
Lewa część h1.

Ciasto z porzeczkami

Prawa część inputa.
s - d

Ciasto z porzeczkami

Porcja  porcja dla 6 osób

Czas  40 minut(y)

Brak oceny

Kategorie:

Składniki:

Opis:

Bardzo dobre ciasto. Idealne na letnie upały, bo świeże porzeczki nadają mu przyjemnie kwaskowy, orzeźwiający smak. Ciasto można polać bitą śmietaną.

Czynności:



  1. jaja ubić z cukrem
  2. dodać cukier waniliowy
  3. dodać soli
  4. masło stopić i dodawać po łyżce do
  5. dodać mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną
  6. dokładnie wymieszać
  7. ciasto wylać do natłuszczonej blachy do pieczenia
  8. piec w temperaturze 220 st. c
  9. oberwać z gałązek, opłukać i ułożyć na upieczonym cieście porzeczki

Dodane przez: Cooki, 2011-04-25 21:59:41

Recenzje przepisu:

Ten przepis nie otrzymał jeszcze recenzji. Możesz być pierwszy.

Aby dodać recenzję musisz się zalogować.

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin