Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Pierś z indyka w sosie Tikka Masala - Tikka Masala to jeden z najważniejszych sosów kuchni indyjskiej. Jego wyśmienity słodko-ostry smak doskonale nadaje się do ryżu, ale można go jeść także z makaronem oraz dodać delikatne mięso drobiowe.
Smacznego!

Pierś z indyka w sosie Tikka Masala

Dodane przez: smakosz

Czas: 45 minut(y)

ocena: 6








Tikka Masala to jeden z najważniejszych sosów kuchni indyjskiej. Jego wyśmienity słodko-ostry smak doskonale nadaje się do ryżu, ale można go jeść także z makaronem oraz dodać delikatne mięso drobiowe. Smacznego!
więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Polecamy książki:

Więcej książek kulinarnych na Septem.pl
Lewa część h1.

Babcine pyzy

Prawa część inputa.
c - d

Babcine pyzy

Porcja  porcja dla 4 osób

Czas  60 minut(y)

ocena: 4

Kategorie:

Składniki:

Opis:

Bardzo dobre pyzy z przepisu po mojej babci, który stosowany jest od lat. Smakują one najlepiej na świecie :) Podawać polane z masłem lub ze skwarkami z cebulką albo grzybowym sosem.

Czynności:



  • Czynności dla: pyzy
    • surowe ziemniaki: zetrzeć na - tarka
    • surowe ziemniaki: odcisnąć i przełożyć do - miska
    • dodać: jaja
    • dodać przesianą mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną
    • doprawić do smaku solą
    • wyrobić na jednolitą masę

Dodane przez: Cooki, 2011-04-17 23:19:12

Recenzje przepisu:

Moja babcia takich nie robiła, a szkoda...
ocena: 4 Dodane przez: smakosz, 2011-09-01 22:52:27

Aby dodać recenzję musisz się zalogować.

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin