Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

sałatka Smakosza z fasolą - Pyszna sałatka - polecam! Smakosz.

sałatka Smakosza z fasolą

Dodane przez: smakosz

Czas: 25 minut(y)

Brak oceny








Pyszna sałatka - polecam! Smakosz.
więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

blogi-ramka

Najaktywniejsze blogi

blogi-ramka
  1. Blogini w kuchni (blogini.eu) - Wpisów: 8

  2. u babci Jadzi (babcia jadzia) - Wpisów: 8

  3. Blog Smakosza (smakosz) - Wpisów: 7


blogi-ramka

Najnowsze wpisy na blogach

blogi-ramka

2012-07-30 11:01:00 - Mój sposób na pyszny sernik

Nie wiem jak wy, ale ja chętnie gromadzę nowe przepisy. W Internecie jest ich niemało, ale dziś postanowiłam podzielić się nie tylko sernikiem, ale swoimi sekretami kulinarnymi, które sprawiają, ...

więcej...


2012-04-30 13:50:34 - Sposoby na ubicie piany z białek

Do upieczenia babki czy sernika potrzebne nam jest często białko ubite na sztywno. Pianę ubija się szybciej i łatwiej, jeśli białko jest mocno schłodzone a w większości przepisów kulinarnych, ...

więcej...


2012-04-03 11:45:25 - Na Wielkanoc

Nie mam niestety dobrych pomysłów na potrawy na Wielkanoc. Czy ma ktoś coś dobrego do zaproponowania? Wielkanoc to szczególne święta i warto przygotować coś pysznego a jednocześnie z tradycjami. ...

więcej...


2012-02-28 13:14:27 - Jak uratować przesolony gulasz czy sos?

Lepiej doprawiać dania małymi porcjami soli, niż ratować przesolone danie. Ta rada w obliczu katastrofy kulinarnej, brzmi jak stwierdzenie, że lepiej być pięknym i młodym. Zdając sobie sprawę z tego, ...

więcej...


2012-02-11 10:32:13 - Indyk w piwie

Wczoraj zainteresował mnie nowy przepis na  Udziec indyka po staropolsku - jako miłośnik piwa i dobrze przygotowanego mięska oczywiście od razu go wypróbowałem. Mięsko wyszło kruchutkie ...

więcej...


2012-02-07 00:10:47 - Jakiej przyprawy, do czego użyć?

Tak modne ostatnio gotowanie bez soli nie musi wiązać się z pogorszeniem smaku potrawy. Dość dawno już doszłam do wniosku, że sól z powodzeniem można zastąpić ziołami. Ja używam ziół, ...

więcej...


2012-01-08 12:17:59 - Pyszny schabik

Dziś Blogini ma wolne, bo wykwintny niedzielny obiad przygotowuje Szanowny Pan Małżonek :)). Na stole królować będzie popisowe danie Małzonka czyli Schab pieczony w miodzie i musztardzie. Polecam ...

więcej...


2012-01-02 21:07:10 - Słono słodkie smaki?

Jeśli zastanowicie się nad tym, czym różnią się potrawy między sobą i dlaczego jedne są lepsze od drugich dojdziecie z pewnością do takiego samego wniosku, co ja. Najważniejsze jest przyprawienie ...

więcej...


2011-12-22 11:24:45 - Ciasto

Chwilę tutaj nie zaglądałem, ale teraz wypadałoby zrobić jakieś ciasto przed Świętami. Jest tu kilka fajnych przepisów. Może Ciasto migdałowo - czekoladowe albo sam nie wiem jakiś sernik. ...

więcej...


2011-12-20 15:25:02 - Łatwy sposób na gotowanie sypkiego ryżu?

Moja koleżanka, tuż po ślubie, ugotowała mężowi na obiad -kilogram ryżu. Opowiadam tę historię jako dowcip, bo chodzi oto, że jej mąż nie miał wyjątkowo dużego apatytu ani nie był człowiekiem o ...

więcej...


2011-12-14 14:46:36 - Zdrowa zupka jarzynowa

Moja zupka jarzynowa cieszy się uznaniem domowników, którzy ponad wszystko cenią sobie lekkie i zdrowe, ale przy tym pożywne dania - najlepiej jednogarnkowe żebym nie musiała za dużo kombinować ...

więcej...


2011-12-10 19:15:04 - Ciasta, przepisy, czas i temperatura pieczenia

Kiedy pieczemy babki, sernik czy placki często mamy wątpliwości, na jak długo powinniśmy umieścić je w piekarniku i w jakiej temperaturze je piec. Ile to razy zdarzało się Wam, że ciasto po upływie ...

więcej...


2011-12-06 08:44:45 - Kurczak hawajski

Za oknami zbliża się zima, a na naszy stół zawitają dziś słoneczne i ciepłe Hawaje. Królować będzie kurczak hawajski w towarzystwie dzikiego ryżu i egzotycznej sałatki z mango, granatu ...

więcej...


2011-12-04 16:47:29 - Niedzielny obiad nietradycyjny

Dziś niedzielny obiad był dziełem mojego męża. Jako że mamy równouprawnienie mój Szanowny Małżonek w ramach rozrywki zwykle raz w tygodniu coś pichci, a ja mogę się delektować obiadkiem ...

więcej...


2011-12-03 15:54:14 - Prosta kuchnia jest ok

Nie ma niczego złego w prostych i szybkich daniach. Ważne jest tylko żeby używać świeżych składników dobrej jakości, bo wtedy nawet mało skomplikowane potrawy stają się bardzo apetyczne. Na większe ...

więcej...


2011-12-02 16:48:01 - u babci Jadzi

Nie wiecie jak uratować przesoloną zupę? Jak gotować na parze bez specjalnych drogi garnków? Jak przeliczyć gramy na szklanki?   Nic się nie martwcie! Babcia Jadzia wam pomoże ...

więcej...


2011-12-02 09:23:26 - Jedno danie = 2 obiady

Orzechowy indyk udał mi się bardzo dobrze. Wszyscy skusili się na dokładkę :). Czułam, że tak będzie, więc zrobiłam to danie w naprawdę sporej ilości. Własnie dlatego dziś nie muszę nic wymyślać ...

więcej...


2011-12-01 10:34:11 - Orzechowy indyk z kolorowym ryżem

Tak jak obiecałam, dziś zrobiłam mojej rodzinie dobry, zdrowy obiadek. Orzechowy indyk z kolorowym ryżem to taki mój autorski przepis. Lubię przygotowywać różne potrawy z drobiu, ...

więcej...


2011-11-30 16:59:17 - Odwieczne pytanie: Co ugotować na obiad?

Każdego dnia powtarza się pytanie: co ugotować na obiad? Blogini zwykle nie brakuje pomysłów na smaczny obiad jednak czasem zdarza się kryzys inwencji twórczej i wtedy do akcji ...

więcej...


2011-11-24 10:43:31 - Schab

Tak się jakoś złożyło, że jeszcze mi się nie złożyło nigy piec całego schabu. Ale to naprawdę nic strasznego, uwierzcie mi :) Tyle że na początku za często zaglądałem czy to już przez co nie mógł ...

więcej...


2011-10-04 22:30:59 - I znów sernik

Tak się jakoś składa, że znów sernik. Następnym razem obiecuję - będzie coś innego: fantastyczne leczo warzywne mojego pomysłu. Ale muszę na nie znaleźć trochę czasu. A teraz żeby nie wypadło, ...

więcej...


2011-09-12 10:05:00 - Blogi na start!

Funkcje blogów są już w pełni dostępne. Możecie dodawać własne wpisy, komentować wpisy znajomych i rozwijać swoje pasje zarówno kulinarne jak i literackie. Nasze blogi posiadają takie ...

więcej...


2011-09-11 23:44:06 - Drugi wpis. Sernik.

Drugi wpis to poważna sprawa, a ja nie przygotowałem dziś nic ciekawego. No to może to: http://ekuchcik.pl/przepisy/domowy+sernik/ Ten przepis ostatnio dodałem, bo bardzo podobny sernik niedawno ...

więcej...


2011-09-11 22:30:17 - Smakosz 1, 2, 3

No to fajnie. Mam bloga Co by tu napisać... Moją pasją jest gotowanie, ale to chyba oczywiste. Lubię także strony z przepisami - żadnej nie przepuszczę. A ta strona zapowiada się ok. Dodawanie ...

więcej...


2011-09-07 00:00:00 - Otwarcie bloga eKuchcika

Bloga czas zacząć. Zaczynamy więc i mamy nadzieję, że będzie udany. Dodaliśmy do serwisu eKuchcik.pl funkcję mikro blogów aby każdy użytkownik miał okazję przekazać pozostałym coś od siebie. ...

więcej...

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin