Login:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.

Hasło:

Lewa strona inputa. Prawa strona inputa.
Zarejestruj się Zaloguj

Przepisy

Dodaj przepis

Polecamy

Schab pieczony w miodzie i musztardzie -

Schab pieczony w miodzie i musztardzie

Dodane przez: blogini.eu

Czas: 120 minut(y)

ocena: 6









więcej...

Reklama

Najlepsi użytkownicy

1.blogini.eu378 pkt.
2.smakosz362 pkt.
3.Cooki225 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy miesiąca

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Najlepsi użytkownicy dnia

1.admin0 pkt.
2.qwertacz0 pkt.
3.smakosz0 pkt.
Więcej

Lubię eKuchcika

Lewa część h1.

u babci Jadzi

Prawa część inputa.
2012-07-30 11:01:00 - Mój sposób na pyszny sernik


Nie wiem jak wy, ale ja chętnie gromadzę nowe przepisy. W Internecie jest ich niemało, ale dziś postanowiłam podzielić się nie tylko sernikiem, ale swoimi sekretami kulinarnymi, które sprawiają, że jest szczególnie pyszny. Do upieczenia sernika, potrzebne nam będzie 8jaj, kostka masła, kilogram sera, szklanka cukru, 2-3 ziemniaki i bakalie. Jak widać przepis niby normalny, ale o szczególności tego wypieku decydują ziemniaki, które nie zmieniają smaku sera ale utrzymują ...

więcej...

2012-04-30 13:50:34 - Sposoby na ubicie piany z białek


Do upieczenia babki czy sernika potrzebne nam jest często białko ubite na sztywno. Pianę ubija się szybciej i łatwiej, jeśli białko jest mocno schłodzone a w większości przepisów kulinarnych, na przykład na babkę, jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Jak sobie poradzić z tą sprzecznością? Można oczywiście wcześniej oddzielić białka od żółtek i schłodzić je w lodówce. Ale najczęściej nie mam na to czasu, dodaję, więc do piany, w czasie ubijania, łyżkę lub dwie lodowatej ...

więcej...

2012-02-28 13:14:27 - Jak uratować przesolony gulasz czy sos?


Lepiej doprawiać dania małymi porcjami soli, niż ratować przesolone danie. Ta rada w obliczu katastrofy kulinarnej, brzmi jak stwierdzenie, że lepiej być pięknym i młodym. Zdając sobie sprawę z tego, że gotowanie nie jest domeną każdego i wypadki zdarzają się - spieszę Cię uspokoić. Przesolone danie można odratować! Wystarczy do bardzo słonego sosu lub gulaszu, dodać obrany ziemniak w plastrach a sól zostanie przez niego „wyciągnięta” z potrawy. Innym, sprawdzonym przeze mnie ...

więcej...

2012-02-07 00:10:47 - Jakiej przyprawy, do czego użyć?


Tak modne ostatnio gotowanie bez soli nie musi wiązać się z pogorszeniem smaku potrawy. Dość dawno już doszłam do wniosku, że sól z powodzeniem można zastąpić ziołami. Ja używam ziół, bo lubię je, nadają potrawom aromat i głębszy smak. Poza tym, w przepisach kulinarnych tradycyjnej kuchni polskiej wiele ziół ma swoje zasłużone miejsce od lat i jeśli nie chcecie usłyszeć od partnera słynnego "u mojej mamy to inaczej smakowało" lub "czegoś w tym brak"  ...

więcej...

2012-01-02 21:07:10 - Słono słodkie smaki?


Jeśli zastanowicie się nad tym, czym różnią się potrawy między sobą i dlaczego jedne są lepsze od drugich dojdziecie z pewnością do takiego samego wniosku, co ja. Najważniejsze jest przyprawienie potrawy. Najprostsza potrawa dobrze doprawiona staje się królewskim daniem, ale co to znaczy dobrze doprawiona. W większości przepisów kulinarnych znajdujemy określenie sól i pieprz „do smaku”. Czyli ile? Często spotykam się z takim pozornie naiwnym pytaniem. ...

więcej...

2011-12-20 15:25:02 - Łatwy sposób na gotowanie sypkiego ryżu?


Moja koleżanka, tuż po ślubie, ugotowała mężowi na obiad -kilogram ryżu. Opowiadam tę historię jako dowcip, bo chodzi oto, że jej mąż nie miał wyjątkowo dużego apatytu ani nie był człowiekiem o ogromnej posturze. To tylko moja koleżanka nie wiedziała, że szklanka surowego ryżu po ugotowaniu zwiększa swoją objętość do około 3 szklanek. Ta sytuacja była zabawna, ale z doświadczenia wiem, że gotowanie ryżu dla wielu osób jest problemem. Mnie najłatwiej odmierzyć jego ilość szklanką a ...

więcej...

2011-12-10 19:15:04 - Ciasta, przepisy, czas i temperatura pieczenia


Kiedy pieczemy babki, sernik czy placki często mamy wątpliwości, na jak długo powinniśmy umieścić je w piekarniku i w jakiej temperaturze je piec. Ile to razy zdarzało się Wam, że ciasto po upływie przepisowego czasu było nadal nie upieczone? Postanowiłam wiec podzielić się z wami swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Problem w tym, że w większości przepisów kulinarnych, informacje dotyczących czasu pieczenia, mają charakter orientacyjny. Kuchenki tradycyjne, ogrzewane gazem mają ...

więcej...

2011-12-02 16:48:01 - u babci Jadzi


Nie wiecie jak uratować przesoloną zupę? Jak gotować na parze bez specjalnych drogi garnków? Jak przeliczyć gramy na szklanki?   Nic się nie martwcie! Babcia Jadzia wam pomoże :-D

więcej...

© 2010-2012 eKuchcik.pl - ZigZag Soft Polityka Prywatności Regulamin